Новини

Молодіжні працівники опанували критичне мислення та медіаграмотність

Чому критичне мислення допомагає молоді свідомо долучатися до демократичних перетворень? Як вміти розпізнавати фейки та маніпуляцію у новинах?

Молодіжні працівники з усієї України опановували навики критичного мислення та підвищили медіаграмотність під час тренінгу, який відбувся цього тижня у Львові.

Учасник тренінгу Віталій Гайсенюк поділився своїми враженнями: «Критичне мислення є наскрізним поняттям для громадянської освіти, адже це формує активного громадянина ще зі шкільної парти. Мені сподобалося те, що тренерка  Ярина Боренько давала багато практичних завдань. Я вперше взяв участь у дебатах "ногами" та "на папері".  Також важливо те, що ми обговорювали питання мови ворожнечі та дискримінації у медіа».

Критичне мислення дозволяє нам зауважити неправдиву інформацію, маніпуляцію та викривлення фактів. Саме тому опановування критичного мислення і медіаграмотності є надзвичайно важливим для молодіжних працівників в сучасних умовах.

Модуль «Критичне мислення та медіаграмотність» стане частиною  спеціалізованого курсу програми «Молодіжний працівник» з 2018 року.