Новини

Фонд громади Вознесенська став переможцем конкурсу кращих звітів ОГС

25 грудня відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу публічних звітів про діяльність організацій громадянського суспільства, організована Творчим центром ТЦК у співпраці з ПРООН в рамках програми «Демократизація, права людини та розвиток громадянського суспільства», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

 
Винагороджуючи некомерційні організації за кращі річні звіти, конкурс заохочує належний рівень прозорості та відкритості організаційної культури організацій громадянського суспільства (ОГС) та підвищує рівень довіри населення до діяльності громадських об'єднань та благодійних організацій. Офіційно зареєстровані асоціації, благодійні організації та організації громадянського суспільства України були запрошені взяти участь у конкурсі.
 
Велика кількість ОГС оцінювалася незалежним журі, що включає посадових осіб, до складу якого входили представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних донорських програм, спеціалісти з PR, громадські активісти, а також представники медіа-сектору. Переможці були оголошені під час церемонії у вільному просторі "Pause" в Києві.
 
Фонд громади Вознесенська був обраний переможцем на основі погодженого колективного рішення журі. Отримавши перше місце за кращий річний звіт, Фонд громади Вознесенська переміг Благодійний фонд «Зміцнення громад», що отримав другу позицію, і Благодійну фундацію «Відкриті серця України», яка посіла третє місце.
 
Активна участь організацій у конкурсі свідчить про їх прагнення до прозорості та відкритості через готовність оприлюднювати звіти про власну діяльність та інформувати про свої досягнення, витрати і т.д.
 
Те, що цей конкурс проводиться третій рік поспіль, говорить про тенденцію до зростаючої прозорості та підзвітності громадянського суспільства, а також посилення такого попиту з боку громадських організацій по відношенню до сучасних викликів і вимог.