Новини

6 найкращих молодіжних інновацій U-Inn 2.0 RELOAD

Київ, 24 вересня 2019 р. – 19-20 вересня 2019 року стали відомі шість найкращих молодіжних ініціатив, які отримають фінансову та менторську підтримку для їх реалізації. Усі проєкти були розроблені в рамках Програми підтримки молодіжних інновацій U-inn 2.0, що має на меті сприяти впровадженню інноваційних молодіжних ініціатив на місцевому рівні.

Загалом до конкурсу долучилися 97 команд – а це 293 учасники й учасниці –  з 19 областей України. Шість команд-переможниць обрали з-посеред 88 проєктів, що відповідали умовам та  завданню  конкурсу – сприянню доброчесності та інклюзивності демократичних процесів, побудові ефективної співпраці з владою та залученню громадян до процесу прийняття рішень.

«Ви вірите в те, що робите. І бачите шлях, як втілити ваші ідеї в життя. Ви берете участь у молодіжній політиці і творите зміни. Тож – успіху в реалізації ваших проєктів!», – сказав Олександр Ярема, заступник Міністра молоді і спорту, вітаючи переможців Конкурсу молодіжних інновацій #UInn 2:0.

Отож, команди-переможниці, які запропонували найцікавіші ідеї для просування доброчесності, інклюзивності та прав людини, є такими:

  • «Будинок доброчесності», м. Житомир / Інновація для доброчесності. Ідея проєкту – дати можливість українській молоді напрацювати практичні навички участі в процесі прийняття рішень через онлайн-гру.

 

  • «Портал волонтера», м. Тернопіль / Інновація для доброчесності. Розробка гарного дизайну проєкту – зручної та продуманої системи реєстрації для потенційних волонтерів, а також організаторів подій та заходів.

 

  • «Соціальна хата», м. Вінниця / Інновація для інклюзивності. Двомісячна програма соціальної адаптації молоді з інвалідністю: протягом двох місяців 6-8 молодих людей віком від 16 до 30 років проживатимуть разом із двома менторами і матимуть можливість спробувати пожити окремо й адаптуватися до самостійного життя.

 

  • «Крила – online», Рівненська область / Інновація для інклюзивності. Фестиваль театрів особливих акторів «Крила – online» покликаний сприяти інтеграції творчої молоді з інвалідністю в театральний простір країни; навчанню і розвитку фахівців, які працюють з такою молоддю; використанню реабілітаційного, корекційного потенціалу театрального мистецтва.

 

  • «ШансON. Вмикай можливість», Донецька область / Інновація для Донбасу. Це мультиформатна платформа, через яку буде збиратися й поширюватися інформація про можливості для населення Донецької області – у форматі вебсайту, чат-боту та друкованого каталогу.

 

  • Настільна гра від Міжнародного центру дослідження проблем безпеки, м. Київ / Інновація про права людини. Ідея – створити просту, доступну і цікаву ігрову модель для пошуку й обговорення можливих варіантів мирного вирішення конфлікту.

 

«Ми неймовірно вражені. Наше завдання – створити інноваційний новітній простір, який стане платформою для обговорення і вирішення соціально важливих проблем у сфері інклюзії: працевлаштування, саморозвиток, самостійність», – каже Дана Янова, учасниця команди, яка перемогла у номінації «Інновація для інклюзивності».

Пітчингу та вибору проєктів передували понад 20 презентацій ініціативи у містах України, які відвідали понад 600 учасників, два вебінари, які переглянули майже 3 тисяч глядачів, а також Табір молодіжних соціальних інновацій, на якому побували 80 учасників із 15 областей.

Для довідки:

U-inn 2.0: RELOAD – це ініціатива Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України в рамках проекту “Громадянське суспільство для посилення демократії та прав людини”, який реалізовується завдяки фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Данії. Більше інформації – на сайті ініціативи.

Для запитів ЗМІ:

Юлія Самусь, спеціалістка з комунікацій, ПРООН, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , +38 097 139 14 75

Оригінальна стаття: http://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/presscenter/pressreleases/2019/6-best-youth-innovations-U-Inn-2-0-RELOAD.html