Новини

Українські громадські організації допомагають ООН проаналізувати, якого прогресу досягла Україна у сфері захисту прав людей з інвалідністю

Українські ГО, які відстоюють права людей з інвалідністю, 21-22 травня взяли участь у тренінгу для представників громадських організацій, які займаються цією темою.

Дводенний тренінг організовано ПРООН в Україні та Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України у партнерстві з Місією ООН з моніторингу прав людини в Україні та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

«Це дуже потрібний захід, адже тут зібралися експерти з різних сфер, що стосуються людей з інвалідністю. Коли ми працюємо разом, ми навчаємося чомусь новому один в одного, і, як результат, можемо сприяти ефективнішому впровадженню Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю на місцевому й державному рівнях», – каже Віктор Булка, голова Всеукраїнської громадської організації «Валід».

«Реалізація Цілей сталого розвитку та Порядку денного до 2030 року просто неможлива без врахування потреб, інтересів та прав людей з інвалідністю, – зазначив Маркус Бранд, старший радник з питань демократичного врядування, ПРООН в Україні. – Ось чому важливо відслідковувати виконання Конвенції в Україні», – додав він.

Ласло Ловаші, член Комітету ООН з прав людей з інвалідністю, провів онлайн-сесію, на якій дав поради щодо моніторингу виконання Конвенції про права осіб з інвалідністю.

Учасники тренінгу також обговорили низку питань, які допоможуть Комітету ООН оцінити стан впровадження Конвенції в Україні.

Моніторингова місія ООН з прав людини / UN Human Rights Monitoring Mission Національна Асамблея людей з інвалідністю України Embassy of Denmark in Ukraine