Новини

Програма розвитку ООН розпочала серію тренінгів для працівників НАЗК

Київ, 2 липня 2016 року - відбувся Вступний тренінг для працівників Національного агентства з питань запобігання корупції, який був організований за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.


IMG 012Вперше всі працівники НАЗК зустрілися поза стінами офісу - в готельному комплексі у затишній околиці Києва, Пущі Водиці. Перед ними виступили керівники НАЗК, детективи НАБУ, експерти громадянського суспільства та представниками міжнародних організацій. На зустрічі йшлося про становлення новоствореного агентства, його місію та пріоритети у роботі.

Юрій Кардашевський, начальник відділу детективів по виявленню неправомірної вигоди та незаконного збагачення Управління аналітики та обробки інформації НАБУ, зазначив, що його Агентство як ніхто інший чекає на запуск системи електронного декларування. В свою чергу, член НАЗК Руслан Радецький разом з експертами ПРООН Іваном Пресняковим та Софією Ковач представили систему електронного декларування, запуск якої є одним із головних завдань НАЗК. Виконавчий директор Transparency International Ярослав Юрчишин поділився своїм баченням взаємодії НАЗК та громадянського суспільства та порадив у разі виникнення проблемних ситуацій бути прозорими та апелювати до громадськості як до зовнішнього контролера.
 
 
IMG 004У своїй промові Голова НАЗК Наталія Корчак сказала:

«Я хочу подякувати співробітникам, які не побоялися змінити свої «насиджені» місця на непросту роботу з запуску нової інституції «з нуля». Ті, хто тут зібрався - це ентузіасти. Сьогодні українці та міжнародні організації покладають на НАЗК велику надію як на майбутню ключову інституцію в питанні очищення від корупції. І хоча ми превентивний орган, але ми наділені серйозними повноваженнями. Саме від нас залежить, як ми зможемо скористатися ними».

Віктор Чумак, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, який стояв у витоків створення сучасного антикорупційного законодавства, зазначив:

«Ми з вами живемо в буремні часи, коли змінюється наша країна. Раз так сталося – треба братися та працювати. Я хочу побажати НАЗК відкритості до громадського контролю. Ви маєте відновити в українцях довіру, що політична та чиновницька діяльність може бути прозорою».

Окрім експертної складової, тренінг мав певні елементи для налагодження командної взаємодії співробітників.

Проект «Прозорість і доброчесність публічного сектору» Програми розвитку ООН і надалі допомагатиме НАЗК впроваджувати програму тренінгів для персоналу.