Новини

Експерти ПРООН допомогли організувати тестування кандидатів на посади в Агентство з запобігання корупції

Київ, 23 червня 2016 року – Відбулося електронне тестування кандидатів на посади у новоствореному Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК).


IMG 438У тестуванні взяли 412 кандидатів, які претендуватимуть на 155 вакансій агентства. Відразу після завершення проходження тесту кандидат отримував протокол зі своїм результатом.

Проект «Прозорість та доброчесність публічного сектору в Україні» Програми розвитку ООН допоміг організувати тестування, в тому числі, розробити 1100 питань для тестів на знання антикорупційного законодавства та інтегрувати їх в програму для проведення тестування.

Частина конкурсантів проходили тестування на антикорупційне законодавство. Друга частина, а саме ті, хто подавався у допоміжні департаменти, проходили тестування на перевірку загальних логічних здібностей.

IMG 4385Галина Кохан, експерт проекту «Прозорість та доброчесність публічного сектору в Україні»:

«ПРООН надали усю технічну допомогу для організації тестування, яке проходило на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Провести тестування нам допомагали 30 волонтерів, яких ми залучили для цього. Під час тестів на антикорупційне законодавство двох людей було піймано на «списуванні» - один користувався навушником з диктофоном, інший – зайшов в інтернет, для пошуку відповідей».

Під час іспитів були присутні спостерігачі – представники від таких організацій як: Програма Розвитку ООН, Представництво Європейського Союзу в Україні, громадських організацій Transparency International Ukraine, Антикорупційний штаб, Центр політико-правових реформ.