Новини

Демократичний Університет у Сєвєродонецьку знаменує Міжнародний день демократії

Сєвєродонецьк, 15 вересня 2015 – Демократичний Університет ПРООН (ДемоВерситет) залучив понад 50 студентів і громадських активістів зі Східної України, щоб відсвяткувати Міжнародний день демократії Організації Об'єднаних Націй.

  
democracy-page-001Демократизація – це більше ніж просто слово для українських громадян, які захищали своє право на демократичне врядування через Революцію Гідності. Тому цей день є особливим для українців, підкреслюючи право народу вільно обирати різні аспекти свого життя шляхом активної участі в управлінні за місцем проживання та на національному рівні.
 
ДемоВерситет залучив провідних діячів українського громадянського суспільства, наукових кіл та міжнародної спільноти до Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля для підвищення обізнаності молоді, яка особливо постраждала від збройного конфлікту в східній Україні, про демократію, належне врядування та роль громадянського суспільства в демократичному перетворенні країни.
 
Команда експертів ДемоВерситету говорили про ідеї самоорганізації, пояснили основні аспекти демократії та надихнули учасників для більш значущих дій і далекосяжних ініціатив. Демократичний Університет створив "простір для громадянського суспільства" в університеті та запросив найактивніших громадян до участі.
Kogut 
У своєму виступі Ігор Когут з Лабораторії законодавчих ініціатив закликав до прямої демократії та об'єднаного громадянського суспільства для реформування України. "На сьогоднішній день існує величезний попит на участь людей у процесах реформування. Важливо, щоб люди брали участь в управлінні безпосередньо, без посередників".
tkachenko 
Виступаючи на захист прав ВПО голосувати на майбутніх виборах, Сергій Ткаченко з Донецької філії Комітету виборців України наголосив: "Вибори самі по собі не є демократією участі. Демократія участі більша, вона заснована на правах і свободах людини. Ми повинні боротися за наші права. Ми повинні вимагати від влади поважати наші права".
andrushkiv 
Андрій Андрушків, який здійснює комунікаційну підтримку ініціативи "Реанімаційний Пакет Реформ", говорив про важливість комунікації у процесі розробки закону. "Без ефективної комунікації будь-який процес не буде успішним. Коли ви плануєте якісь перетворення, робіть це із послідовниками".
hledik 
Войтек Хледік із Програми "Волонтери ООН" розповів про трансформації управління за допомогою волонтерства, які можливі, на його думку, через побудову довіри, співпрацю, обмін інформацією, активних громадян, а також участь у прийнятті рішень.
 
Міжнародний день демократії Організації Об'єднаних Націй відзначається щорічно 15 вересня з метою об'єднати людей по всьому світу, щоб підкреслити необхідність демократичних ініціатив через різні дії. Цього року Міжнародний день демократії присвячено громадянському суспільству та тій важливій ролі, яку громадські ініціативи відіграють у посиленні демократії.
 
"Громадянське суспільство – кисень демократії. Громадянське суспільство виступає каталізатором соціального прогресу та економічного зростання. Воно відіграє важливу роль у підзвітності уряду і допомагає представляти різноманітні інтереси населення, в тому числі його найбільш уразливих груп," – підкреслив Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у своєму посланні з нагоди цього Дня.