Новини

Дорогою реформ: Всеукраїнський тур РПР добігає кінця

Суми, 20 липня – У Сумській міській раді відбулось експертне обговорення "Дорогою реформ: як зміни законодавства вплинуть на життя сумчан" за участі представників РПР, місцевої влади та громади Сум. Суми стало заключним містом Всеукраїнського туру "Дорогою реформ", що проводив Реанімаційний Пакет Реформ, об'їхавши з подібними зустрічами всі обласні центри та великі міста.


AdobePhotoshopExpress 91a64d51fa7a4130b8755cd98d8a74e5"Регіональні зустрічі – це надзвичайно важлива складова для Реанімаційного пакету реформ. Ідеї, законопроекти, все те, що пропонує РПР, не має виходити лише від 350 експертів, навіть якщо вважати, що вони є найкращими експертами в Україні. Всі питання мають бути обговорені з громадянами на місцях. Тому що ми хочемо представляти ідеї всієї України і говорити від імені усіх", – зауважив директор Інституту Медіа Права, член Ради РПР Тарас Шевченко.

Намагаючись говорити з громадянами про дуже конкретні речі, цього разу йшла мова про інструменти, що допоможуть зробити використання державних коштів прозорим та наблизити країну до повного подолання корупції.

AdobePhotoshopExpress af52edbe4afb428a896ef385199f474b"Наша основна задача – забезпечити максимально ефективне використання державних коштів та надати громадськості ефективний інструмент для контролю за ними. На нашу думку, саме успішна імплементація Закону України "Про відкритість використання публічних коштів", над якою ми зараз працюємо, буде цим інструментом. Законом передбачено створення єдиного веб-сайту, на якому будуть представленні всі видатки та доходи держави. Будь-яка особа зможе в режимі реального часу подивитися та проаналізувати всі витрати більше 11 тисяч бюджетів, 15 тисяч державних та комунальних підприємств", – зазначив експерт групи РПР «Публічні фінанси» Віктор Мазярчук.