Новини

Залучення місцевих громадських лідерів до спільної роботи над покращенням своїх громад

Львів, 8 вересня 2016 року – Понад 120 українських місцевих громадських лідерів зібрались на дводенному Всеукраїнському форумі Української платформи громадських ініціатив для обговорення викликів, які постають перед громадянським суспільством на локальному рівні, а також нових форм громадської участі.


 MG 2937 1473241404Ініціатива має на меті залучення представників громадянського суспільства, особливо з сільських та віддалених місцевостей, у демократичний процес в Україні. Загалом 66 організацій з малих міст та сільських регіонів 13-ти областей України наполегливо працювали над демократичними змінами у своїх громадах. У Львові учасники форуму змогли поділитись своїми історіями успіху та набутими уроками.

Провідні українські експерти з розвитку громадянського суспільства провели для учасників 8 майстер-класів, на яких йшла мова про представництво суспільних інтересів та створення коаліції, збір коштів, децентралізацію, PR та комунікаційні стратегії, інституційний розвиток організацій, медіація та вирішення конфліктів, права людини та гендерні інструменти для місцевих ініціатив.

 MG 2937 1473241405Айдер Халілов, експерт ПРООН з розвитку потенціалу, зазначив, що «громадські організації повинні підвищувати свій потенціал, щоб бути рівноправним партнером уряду. Хорошим прикладом можуть слугувати хаби громадянського суспільства, які за підтримки ПРООН стали потужною мережею, що допомагає іншим громадським організаціям розвивати свій потенціал».

Другий день форуму був присвячений розвитку спільних ідей, покращенню співпраці та заснування партнерських відносин між організаціями з різних регіонів України.

Форум було проведено за підтримки Центру жіночих перспектив, одного з хабів громадянського суспільства, який підтримує ПРООН, та Львівської обласної державної адміністрації. Партнерами ініціативи є провідні громадські організації з Чернігівської, Рівненської, Кіровоградської, Херсонської, Донецької, Закарпатської та Львівської областей.