Новини

Фонд громади Херсона "Захист" звітував перед громадою

23 лютого на відкритих громадських зборах Фонд громади Херсона "Захист" звітував про результати роботи у 2014 році та презентував Стратегічний план на період до 2017 року.

 
За підтримки Проекту ПРООН "Демократизація і права людини в Україні" Фонд розробив власну стратегію фандрайзингу і залучив оновлений склад Ради в процес збору коштів. У результаті, Фонду вдалося збільшити свій бюджет більше, ніж у два рази в порівнянні з попереднім роком, отримавши 2/3 ресурсів з місцевих джерел.
 
Попереду Фонд має амбітні плани: телерадіомарафон "Україна - понад усе"; підведення підсумків та церемонія нагородження переможців конкурсу "Херсонщина благодійна"; встановлення автоматичного пандусу (підйомника) для людей з інвалідністю в херсонському театрі; проведення конкурсу міні-грантів на реалізацію місцевих ініціатив; Школа організаційного розвитку для молодих громадських організацій; Форум волонтерів та багато іншого. Але насамперед - розвиток цивілізованої прозорої та підзвітної благодійності у громаді.
 
Інтерес до зібрання Фонду виявили громадські діячі, представники неформальних об'єднань та волонтерських груп, активні містяни, журналісти та небайдужі люди, які не просто мріють про позитивні зміни, але готові до них долучитися. Вони дали високу оцінку діяльності Фонду та висловили підтримку його планам.
 
Сповідуючи принципи прозорості та підзвітності, Фонд оприлюднив звіт за 2014 рік у місцевій газеті "Вгору" від 19 лютого. Зі Стратегією до 2017 року можна ознайомитися на сайті Фонду http://zahyst.ks.ua/about/strategiya/
 
Окрім Фонду громади Херсона "Захист", Проект ПРООН "Демократизація і права людини в Україні" підтримує ще сім регіональних організацій громадянського суспільства, щоб підвищити їх внутрішні механізми демократичного управління, підсилити фінансову стабільність, поглибити зв'язки з громадою та допомогти їм стати втіленням тих принципів, за які вони виступають. У результаті такої підтримки регіональні організації перезавантажили свої Ради відповідно до демократичних принципів, подвоїли свої бюджети за допомогою місцевого фандрайзингу і чіткого планування, збільшили число добровольців, поліпшили процедури управління та закупівель, а також стали більш відкритими і прозорими для своїх громад.