Новини

Фестиваль думок у м. Луцьку є інноваційним форматом залучення мешканців та мешканок міста до діалогу

Більше 30 спікерів та більше 600 відвідували Фестиваль Думок у м. Луцьку 30 вересня 2019 р. Також, в рамках фестивалю відбулася ярмарка ініціатив громадського сектору та фотовиставка «Громадські лідери та лідерки Волині», створена за підтримки ПРООН в Україні. 

«Ми запропонували лідерам неурядових організацій, активістам, владі та усім небайдужим громадянам обговорити актуальні для громади проблеми. Що турбує жителів нашого міста? Як молодь може змінювати країну, які можливості для громади у смартфоні, як ефективніше співпрацювати громадськості та владі», - розповідає Ірина Гайдучик, керівниця ГО-хабу «Волинський інститут права» та співорганізаторка Фестивалю думок / Dumkofest.

«Доступність та інклюзивний дизайн - запорука реалізації ключового принципу Глобального порядку денного 2030 - не залишити нікого осторонь. Проведення Фестивалю думок є інноваційним форматом залучення мешканців та мешканок міста до діалогу в комфортному для них середовищі про важливі питання розвитку громади – вирішення соціальних проблем, поводження з твердими побутовими відходами, участь молоді, тощо»-  наголосила Олена Урсу, UNDP Ukraine.

Фестиваль думок 2019 у м. Луцьк організовано Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з Волинським Інститутом Права, Програмою розвитку ООН в Україні, Управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, Департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, Волинським осередком Федерації дебатів України, Молодіжним центром Волині, Луцьким осередком ВМГО «Фундація регіональних ініціатив» за підтримки Швеції, Чорноморського фонду регіонального співробітництва і Міністерства закордонних cправ Естонії"