Новини

Табір U-Inn 2.0: RELOAD сприятиме молодіжним соціальним інноваціям для перезапуску місцевої демократії в Україні

Київ, 8 липня 2019 р. – Вісімдесят молодих людей з усіх регіонів України дізналися про виклики у сфері доброчесності та інклюзивності в Україні та обговорили можливі місцеві рішення під час Табору молодіжних інновацій U-Inn 2.0: Reload, що відбувся цими вихідними.

Табір організовано в рамках Програми підтримки молодіжних інновацій U-inn 2.0, що має на меті сприяти впровадженню інноваційних молодіжних проєктів на місцевому рівні, а також дати потенційним учасникам конкурсу базові знання про доброчесність та інклюзивність демократичних процесів. Учасники й учасниці також більше дізналися про права людини, побудову ефективної співпраці з владою та участь у процесі прийняття рішень, а також про принципи інновацій ПРООН, ідеацію, громадянські технології (civic tech) та креативні підходи.

«У Порядку денному до 2030 р. наголошується, що молодь має бути залучена до прийняття рішень, – сказав старший радник з питань демократичного врядуванняМаркус Бранд, ПРООН в Україні, звертаючись до учасників табору. – Участь молодих людей є принциповою для побудови ефективних, підзвітних і прозорих інституцій і для формування дійсно інклюзивного суспільства. Лише 7% українців беруть активну участь у житті своїх громад, і лише 4% залучені в діяльність громадянського суспільства. Молоді люди також можуть творити зміни, сприяючи більшій інклюзії та доброчесності».

«Партнерство та відвертий діалог між громадянським суспільством та владою – надважливі для впровадження реформ, – зазначив заступник Міністра молоді і спорту Олександр Ярема. – Треба не лише мріяти, але й діяти. Наша молодь не лише змінить країну у майбутньому, вона вже її змінює – впроваджуючи доброчесність та інклюзивність у місцевих громадах. Сподіваюсь, що участь у конкурсі молодіжних інновацій стане новим трампліном для реалізації ваших ініціатив».

Впродовж трьох днів табору учасники мали можливість повчитися у відомих інноваторів у сфері громадянських технологій, лідерів громадянського суспільства, антикорупційних діячів та правозахисників, експертів із управління проєктами. Формат табору було сформовано таким чином, аби допомогти учасникам розробити і протестувати свої ідеї під час тренінгів та соціальних ігор. Вони також дізналися про успішні ініціативи першої хвилі конкурсу U-Inn, отримали практичні інструменти, які сприятимуть позитивним змінам у місцевих громадах.

“Що вселяє в мене оптимізм щодо України – так це неймовірний заряд енергії, ентузіазму та ідей у цій країні. Потенціал участі молоді є настільки потужним, зокрема у сфері місцевого врядування, що ми докладемо усіх зусиль, щоб спрямувати цю енергію у потрібне русло. Подібні заходи надихають молодь і допомагають зрозуміти, що вони дійсно є змінотворцями”, – сказав Гарт Вілліс, представник Офісу з питань демократії та врядування, USAID в Україні.

«Кожен і кожна з нас несе відповідальність за те, як будуть розвиватися наші села, міста і країна загалом, – каже Марія Нікітіна, громадська та політична діячка з Буковини, менторка з тематики інклюзивність, ГО "Рада жіночих ініціатив". – На заваді стоїть передусім неготовність громад брати на себе ініціативу й відповідальність та неготовність влади активніше залучати молодь до прийняття рішень. Для розвитку громад потрібні нові ідеї, нові погляди та підходи».

Подати свою інноваційну ідею на конкурс молодіжних інновацій U-Inn можна до 1 серпня 2019 р. Докладніше про ініціативу: https://uinn.org.ua/

Довідка:

U-inn 2.0: RELOAD – це ініціатива Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України в рамках проєкту “Громадянське суспільство для посилення демократії та прав людини”, який реалізовується завдяки фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Данії.

У 2019 р. конкурс U-Inn впроваджується у партнерстві та за фінансової підтримки проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI), а також у партнерстві з Державним агентством з питань електронного урядування України, Мережею хабів ОГС, Центром Розвитку Інновацій, Громадською радою доброчесності, Freedom House Ukraine та 1991 Incubator.

Перший пілотний конкурс проєктів молодіжних інновацій на підтримку демократії та прав людини відбувся в 2017-2018 рр. У ньому взяли участь понад 600 молодих людей, 90 команд подали свої ідеї на конкурс і шість команд отримали фінансування і менторську підтримку в реалізації їхніх інноваційних проєктів.

Запити ЗМІ:

Юлія Самусь, спеціалістка з комунікацій, ПРООН, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , +38 097 139 14 75

Першоджерело: Вебсайт ПРООН http://bit.ly/2m17CXJ