Новини

Моніторинг та оцінка для громадянських організацій

13-14 листопада 2018 року у м. Луцьк 14 представниць та представник Мережі хабів, а саме ГО "Волинський інститут права" та ГО "Сучасний формат" дізналися, як підвищити спроможність їхніх організацій завдяки розробці системи моніторингу та оцінки.

Чому моніторинг та оцінка необхідні для громадянських організацій? Це допомагає розвивати культуру відповідальності та мотивувати команду, полегшує спілкування з донорами та ключовими зацікавленими сторонами, і також підвищує ефективність діяльності організації.

"Чіткі цілі та показники повинні слугувати керівними принципами діяльності організацій громадянського суспільства", - підкреслила Юлія Пецик, фахівчиня з моніторингу та оцінки ПРООН в Україні на тренінгу для ГО-хабів.

"Ми зрозуміли, що на етапі планування важливо ставити собі запитання: чи ця діяльність сприятиме змінам в місцевій громаді? Чи рухаємося ми в правильному напрямку? І що важливо: діяльність нашої організації повинна спрямовуватися на досягнення впливу», - зазначає Ірина Гайдучик, голова ГО «Волинський інститут права».