Новини

U-Inn: молодіжний інноваційний майданчик для підтримки розвитку демократії та прав людини

Чи може молода людина, маючи певну ідею, спряти соціальним змінам у сфері демократії та прав людини в Україні?

Згідно з опитуванням U-report 64% молодих чоловіків та 50% молодих жінок мають уявлення про те, як розвивати громади,  і 62% готові реалізовувати свої ідеї. Ініціатива U-Inn націлена на активних інноваторів з усіх регіонів України та спрямована допомогти їм розвинути свої ідеї щодо покращення прав людини та зміцнення демократії на місцевому рівні.

Задля ознайомлення з інноваційними підходами, і поступу від теорії до практики, U-Inn зібрав майже 100 молодих людей, які зацікавлені в соціальних змінах, на таборі інновацій в Ірпіні, на півночі України. Молодь пропонувала свої ідеї щодо мобільних додатків, рекламних кампаній і соціальних підприємств для вирішення таких важких питань, як підвищення прозорості влади, вплив на місцеву владу, захист прав людини та досягнення рівності між чоловіками та жінками. Працюючи над своїми проектами, молодь отримала відгуки та підтримку від менторів та галузевих експертів. Завдяки набутим навичкам, до 11 листопада 2017 року учасники зможуть подати заявку на ще одну ініціативу U-Inn: конкурс молодіжних інновацій U-Inn.

Конкурс молодіжних інновацій U-Inn має на меті провадження інноваційних підходів до вирішення місцевих проблем завдяки активній участі молоді в житті своїх громад. Подані інновації повинні відповідати наступним темам: популяризація та захист прав людини, вплив на владу, толерантність та недискримінація, забезпечення свободи вираження поглядів та засобів масової інформації, надання доступу до публічної інформації та відкритих даних, а також дотримання принципів гендерної рівності. Проекти можуть зосереджуватися на розробці механізмів для покращення участі молоді у процесі прийняття рішень на місцевому рівні, відкритості та прозорості державних органів, захисті прав людей, які живуть з ВІЛ,  людей з обмеженими можливостями, та інших соціально вразливих груп.

Загальна премія U-Inn  становить 15 000 доларів США. Ця сума буде розділена між переможцями на три частини (по 5 000 доларів США) відповідно до номінацій - соціальне підприємництво, технологічні інновації та соціальний скрипт, тобто проекти, що сприяють демократії та правам людини. Приз дозволить реалізувати обрані проекти у цільових громадах.

U-Inn - це ініціатива Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України в рамках проекту “Громадянське суспільство для посилення демократії та прав людини”, який реалізовується завдяки фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Данії.