Новини

Молодіжні працівники обговорили як краще допомогти молоді україни

31 січня у м. Києві Міністерство молоді та спорту України провело зустріч учасників програми «Молодіжний Працівник». Проект «Демократизація та права людини» також приєднався до дискусії з метою планування подальшого підвищення громадянської активності молоді в регіонах України.

 
3Реалізація Програми «Молодіжний працівник» розпочалася у 2014 році за підтримки Програми розвитку ООН України та у співпраці з Міністерством молоді та спорту України й Державним інститутом сімейної та молодіжної політики. Програма дозволяє підвищити професійний рівень представників державних службовців та громадських об'єднань, які працюють з молоддю, що сприятиме підвищенню кількості молоді, яка бере участь у формуванні молодіжної політики, та посилить взаємодію між державними інституціями з важливих питань розвитку молоді.
 
У минулому, у рамках програми неформального навчання «Молодіжний працівник», яка була ініційована ПРООН та затверджена Міністерством молоді та спорту як загальнодержавна програма, було проведено навчання та видано відповідні сертифікати 240 молодіжним працівникам з усіх регіонів країни (55% держслужбовців та 45% представників громадянського суспільства). Ці молодіжні працівники навчалися молодіжній політиці та роботі з молоддю, базовому менеджменту проектів та інструментам співпраці між державними установами та громадськими організаціями. Вони долучили більш ніж 50 000 молодих людей по всій Україні до важливої діяльності з неформального навчання.
 
У ході зустрічі було підведено підсумки реалізації програми в 2016 році та обговорено перспективи розвитку та плани реалізації програми на 2017 рік.
 
Участь у заході взяли 40 учасників з усіх регіонів України з числа тренерів та учасників програми, представників структурних підрозділів з питань молоді та спорту обласних державних адміністрацій, молодіжних центрів, інститутів громадянського суспільства та міжнародних партнерів.
 
1Під час зустрічі заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема зазначив, що програма «Молодіжний працівник» є пріоритетним напрямком роботи для Міністерства та важливим інструментом по роботі з молоддю, спрямованим на підвищення рівня знань з питань формування і розробки молодіжної політики і стимулювання та допомогу молоді в практичному використанні набутих знань та навичок. Заступник Міністра подякував партнерам програми «Молодіжний Працівник»: ЮНІСЕФ і Програмі розвитку ООН за допомогу та готовність долучитись до реалізації програми у 2017 році.
 
На наступному етапі проекту громадянського суспільства, на основі результатів дослідження громадянської обізнаності у 2016 році, ПРООН спільно з Міністерством планують збагатити програму тренінговими модулями з громадянської участі, щоб виправити головні прогалини у знаннях та навичках громадян. Ці навчальні модулі можуть бути присвячені таким темам, як демократизація, ефективне управління, права людини, робота з уразливими групами населення, людьми з обмеженими можливостями та іншими. Молоді люди зможуть дізнатися у молодіжних працівників про можливості активної участі у житті місцевих громад через заходи та події неформальної освіти.
 
2Саме тому координатор проекту «Демократизація та права людини» Олена Урсу приєдналася до заходу, щоб обговорити з молодіжними працівниками важливість підвищення громадянського активності молоді в Україні та підтвердити готовність Програми і надалі продовжувати підтримку молодіжних працівників та розбудови ефективного громадянського суспільства в Україні.
 
З результатами реалізації програми у 2016 році та планами на 2017 рік можна ознайомитися тут. Детально про програму та можливість взяти участь у тренінгах дізнайтеся на порталі програми «Молодіжний працівник» або на сторінці програми у Фейсбук.