Новини

Антикорупційна спільнота України обмінялась досвідом з міжнародними колегами

Панама, 1-4 грудня 2016 – Українська делегація представників антикорупційних органів держави та громадянського сектора за підтримки Програми розвитку ООН взяли участь у роботі 17-ої Міжнародної антикорупційної конференції.


98097527358956419204608Міністр юстиції Павло Петренко та Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник обговорили досвід створення спеціалізованих антикорупційних судів у Венесуелі і Перу та перспективи створення міжнародного антикорупційного суду.

Українські антикорупційні діячі представили міжнародній спільноті свої кращі досягнення в боротьбі з корупцією – достатньо новаторський для світу механізм електронного декларування статків посадовців та електронну систему проведення державних закупівель ProZorro.

Павло Петренко розповів про досягнення України в рамках Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», в якій Програма розвитку ООН є одним із ключових партнерів уряду України. Нещодавно Кабінет Міністрів України затвердив план дій із впровадження Ініціативи у 2016-2018 роках. Планом передбачені заходи за п'ятьма "великими викликами" Ініціативи: поліпшення державних послуг, підвищення рівня доброчесності в державному управлінні, більш ефективне управління державними ресурсами, створення безпечних громад, підвищення корпоративної підзвітності.

Українська делегація також зустрілась з Хосе Угасом, головою Transparency International, що уклала на конференції Меморандум про співпрацю з ПРООН. В українському випадку така співпраця вже триває та втілюється в інституційній підтримці TI Україна.

Наступна, 18-а Міжнародна антикорупційна конференція відбудеться в місті Копенгагені за підтримки Міністерства закордонних справ Данії.