Новини

Обговорення питань дотримання прав людини на сході України

Київ, 1 червня 2016 р. - Представники Верховної Ради України, правоохоронних органів, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, міжнародних організацій та посольств зарубіжних держав зібралися для обговорення питань розслідування порушень прав людини та забезпечення правосуддя на сході України.


13307458 374923269298642 6518449336916230217 nКруглий стіл на тему: «Правосуддя в зоні АТО та перспективи ратифікації Римського Статуту МКС» було організовано Комітетом Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин спільно з Комітетом у закордонних справах та Центром громадянських свобод.

Протягом заходу було представлено доповіді Центру громадянських свобод щодо розслідування порушень прав людини та функціонування судів у зоні АТО. Крім громадських активістів, у презентації та обговоренні доповідей взяли участь особи, що постраждали від порушень прав людини, та їхні адвокати.
 
IMG 20160601 165444Зокрема, було представлено такі доповіді:
- «Правосуддя в екзилі. Дотримання права на справедливий суд на сході України, включно із територією, тимчасово непідконтрольною Уряду України»;
- «У пошуках справедливості. Розслідування злочинів, пов'язаних із порушенням права на життя, особисту недоторканість і свободу від катувань, вчинених у зоні АТО».

Учасники круглого столу створити платформу для конструктивного обговорення цих питань та перспектив залучення міжнародної громадськості до забезпечення правосуддя в зоні АТО.

Доповіді були підготовлені за підтримки Програми демократизації, прав людини та розвитку громадянського суспільства, що реалізується ПРООН та фінансується Міністерством закордонних справ Данії.