Новини

24 громадські об’єднання оберуть представників до комісії з відбору НАЗК

25 серпня 2015 р. уповноважена особа Кабінету Міністрів України, відповідальна за проведення конкурсу, перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова провела відбір громадських об'єднань, які приймуть участь в ініціативних зборах щодо відбору чотирьох кандидатів до конкурсної комісії, яка буде обирати членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).


Аналіз документів, які подали ГО до Кабміну, відбувся в присутності членів цільової команди реформ. Всього було отримано 50 пакетів документів від ГО. Такими, що відповідають вимогам, встановленим Положенням про проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції, були визнані пакети документів від 24-х ГО.

Ініціативні збори ГО пройдуть 28 серпня о 10 годині в будівлі клубу Кабінету міністрів України.

Слід зазначити, що ТІ Україна, згідно домовленостей щодо переобрання кандидатів до конкурсної комісії від громадськості, відкликала позови до КМУ.
 
Громадські об'єднання, які візьмуть участь в ініціативних зборах (точний перелік кандидатів оприлюднить уповноважена особа 26.08.15):
1. ГО «Центр політичних студій та аналітики» (№ 7 в таблиці). Кандидати від ГО – Марусов, Таран
2. ГО «ІНСТИТУТ АНАЛІТИКИ ТА АДВОКАЦІЇ». № 13,
3. ГО «Спільна мета». № 8, кандидати від ГО – Печенкін, Дубіна
4. Антикорупційна Громадська спілка «СОВІСТЬ». № 39 (вона не пов'язана з Чернігівщиною під № 35, яка висунула Верешу), кандидат – Деміденко
5. ГО "Міжнародна асоціація "Ваш вибір". № 38 (флаєри). Я намагався виключити їх зі списка, але всі інші були «за».
6. Всеукраїнська ГО "Народний антикорупційнийнагляд". № 36 (вісник-буклет), кандидат - БарнацькийПавло Степанович
7. ГО "Антикорупційний підприємницький фронт". № 41, кандидат - Рейзін Михайло Володимирович
8. Міжнародна ГО «Інститут стратегічних досліджень проблем тіньової економіки та корупції». № 44, кандидат - Вишньов Віктор Михайлович.
9. ГО "Центр ЮЕЙ" (не завірили документи печаткою, через це були змушені допустити усі ГО, які не завірили документи печатками, а можна було за цими підставами не допустити якісь червоні ГО). № 40кандидати - Борзило Інна Валеріївна, ЮрчишинЯрослав Романович, Сущенко Володимир Миколайович.
10. ГО «Суспільна служба правової допомоги». № 4
11. Харківська міська громадська організація"Інститут Прикладних Гуманітарних Досліджень. № 18 в таблиці, кандидати - Буроменський Михайло Всеволодович, Сердюк Олександр Васильович.
12. ГО «Інститут Медіа Права». № 1
13. ГО «Всеукраїнська Спеціальна Колегія з питаньборотьби з корупцією та організованою злочинністю». № 14, кандидат - Бублик Анатолій Олексійович.
14. ГО «Антикорупційне бюро України». № 2, кандидат - Пікашев Руслан Анатолійович.
15. ГО «Станіславівська правозахисна група». № 15
16. «Громадський люстраційний комітет». № 28, кандидат - Дрік Олександра.
17. ГО «Українська Галицька асамблея». № 33.
18. ГО «Полтавська філія Суспільної служби». № 30, кандидат - Кіященко Ганна.
19. ГО «»Наші Гроші». № 19 (не було належних документів, але допомогло, що їх знають всі)
20. МГО «Студентська спілка Києва». № 32 (подали роздруківки з сайтів в інеті, не вдалося переконати, що ці докази неревалентні)
21. ГО «Автомайдан». № 21
22. Інститут світової політики
23. Фундація «Відкрите суспільство»
24. Медичний контроль