Новини

Шановні представники антикорупційних неурядових громадських організацій!

Запрошуємо вас взяти участь у ініціативних зборах з відбору громадської частини конкурсної комісії для проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади членів Нацагентства з питань запобігання корупції (надалі – Ініціативні збори).


До участі в ініціативних зборах допускаються зареєстровані в установленому порядку громадські об'єднання, які є юридичними особами, статутна та/або професійна діяльність яких пов'язана із запобіганням та/або протидією корупції та/або боротьбою з корупцією, досвід роботи яких у сфері запобігання корупції становить не менше одного року та подані якими документи відповідають вимогам.

Для участі в ініціативних зборах громадське об'єднання подає на паперових носіях разом з їх електронними копіями, виготовленими шляхом сканування (формат PDF), на електронному носієві:

• заяву довільної форми, підписану керівником громадського об'єднання, із зазначенням особи, уповноваженої представляти громадське об'єднання в ініціативних зборах (зразок заяви можна завантажити тут);

• копії свідоцтва про реєстрацію та статуту громадського об'єднання, скріплені печаткою такого об'єднання (у разі наявності);

• документи та інші матеріали, що підтверджують досвід роботи громадського об'єднання у сфері запобігання корупції протягом не менше одного року.

У разі коли громадське об'єднання пропонує включити кандидата до складу конкурсної комісії, до зазначених документів додаються заява такого кандидата про згоду на участь у роботі комісії та автобіографія кандидата, що містить: прізвище, ім'я та по батькові (за наявності), число, місяць, рік і місце народження, громадянство, відомості про освіту, трудову діяльність, посаду (заняття), місце роботи, громадську роботу (у тому числі на виборних посадах), членство у політичних партіях (у тому числі в минулому), відомості про наявність чи відсутність судимості. Більш детально з процедурою обрання членів конкурсної комісії від громадськості можна ознайомитися за посиланням.

Документи приймаються через Міністерство юстиції України (м. Київ, пров. Рильський, 10, каб. 205) щоденно з 9:00 до 18:00 до 21 серпня 2015 року включно (контактна особа – Дячок Тетяна Омелянівна, тел.: (044) 271-16-37, (044) 271-16-87).

Уповноважена посадова особа, відповідальна за проведення конкурсу – перший заступник Міністра юстиції Севостьянова Наталія Іларіонівна (тел.: (044) 271-16-66, (044) 271-16-67, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ).

Програма розвитку ООН в Україні (ПРООН) зможе відшкодувати відібраним учасникам ініціативних зборів і кандидатам у конкурсну комісію НАЗК, що проживають за межами м. Києва, проїзд до/з Києва за умови надання будь-якого ідентифікаційного документу (паспорт, права, службове посвідчення) і квитків на потяг (купе, Інтерсіті 2 клас) або автобус/маршрутку (відшкодування по чеках на пальне не проводиться).

Документи, подані громадськими об'єднаннями, оприлюднюються на офіційному веб-сайті Кабінету Міністрів України і Національної ради реформ. Перелік громадських об'єднань, допущених до участі в Ініціативних зборах, буде оприлюднено 26 серпня 2015 року на офіційному веб-сайті Кабінету Міністрів України.

Ініціативні збори відбудуться: 28 серпня о 10:00

Місце проведення: м. Київ, вул. Інститутська, 7, Клуб Кабінету Міністрів України.
 
Вхід представників ЗМІ, учасників та кандидатів від громадських об'єднань за паспортами до 9:45.
 
Заохочуємо Вас не бути байдужими і допомогти країні сформувати дієвий орган перевірки декларацій і способу життя чиновників, яким має стати НАЗК! Наразі відповідальність за цей орган лежить на громадянському суспільстві і залежить від свідомої громадянської позиції кожного з Вас!