Новини

Робочі групи Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” проводять проміжний звіт

Київ, 8-10 липня 2015 року – Відбулися засідання робочих груп з питань запобігання і протидії корупції та з питань впровадження технологій електронного урядування та розвитку електронної демократії Координаційної Ради з питань реалізації в Україні Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд" для обговорення стану реалізації плану дій Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд" на 2014-2015 роки, вирішення ряду організаційних питань і обрання керівництва робочої групи.


Стартувавши в Україні в 2011 році, Ініціатива "Партнерство "Відкритий Уряд" (ПВУ) спрямована на збільшення відкритості інформації і даних для включення громадян у процеси прийняття рішень, запровадження найвищих стандартів професійної і доброчесної поведінки державних службовців та розширення доступу громадськості до інформаційно-комунікаційних технологій.

Тим не менше, після свого запуску Ініціатива ПВУ загальмувала через низку причин, серед яких і перезавантаження уряду. Після оновлення свого складу Координаційна рада з питань реалізації в Україні Ініціативи ПВУ нещодавно провела своє перше засідання для аналізу стану реалізації Планів дій Ініціативи на 2014-2015 та 2012-2013 роки.

Радою було створено шість тематичних робочих груп з питань:
• залучення громадськості до формування та реалізації державної політики;
• забезпечення доступу до публічної інформації;
• запобігання і протидії корупції;
• підвищення якості надання адміністративних послуг;
• впровадження технологій електронного урядування та розвитку електронної демократії;
• підготовки річного звіту про реалізацію Ініціативи.
 
Очікується, що ці робочі групи активізують діяльність Ініціативи ПВУ, фокусуючись на своїх напрямках під керівництвом двох співголів від громадянського суспільства та урядових структур.

Під час засідання робочі групи визначили, що вони будуть проводити моніторинг і оцінку стану виконання Плану дій на 2014-2015 роки, обговорювати проблемні питання та шляхи їх вирішення, налагоджувати співпрацю з особами, відповідальними за реалізацію Ініціативи ПВУ в регіонах, інформувати громадськість про Ініціативу та її реалізацію через засоби масової інформації та веб-сайтах учасників Ініціативи, а також готувати пропозиції для майбутнього Плану дій на 2016-2017 роки.

Участь у засіданнях робочих груп є відкритою для запрошених представників органів виконавчої влади та громадянського суспільства, які також можуть брати участь у засіданнях за допомогою Skype. Крім того, можлива трансляція засідань он-лайн при обговоренні важливих питань.

Наступні засідання робочих груп плануються на вересень цього року.