Новини

ПРООН підтримує активне залучення жінок до процесу прийняття рішень в Україні

Генеральна Асамблея Європейського Бюро Міжнародної Ради Жінок для актуалізації участі жінок у прийнятті рішень відбулася 19-23 травня 2019 року у м. Київ-Чернігів.

Сексизм, низький рівень гендерної експертизи, недостатня кількість бюджетних коштів для впровадження гендерних програм, «скляна стеля» на шляху кар’єрного росту на виконавчих посадах – це головні причини низького доступу жінок до прийняття рішень. 

23 квітня у Києві, за підтримки ПРООН, відбулася міжнародна Генеральна асамблея, де учасниці обговорили шляхи подолання цих проблем та те, як залучити більше жінок до процесу прийняття рішень. 

«Я завжди підтримую гендерні квоти, вважаючи їх практичною реалізацією 4 статті Конвенції ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок», – наголосила Kateryna Levchenko, урядова уповноважена з гендерних питань на Генеральній асамблеї Національної ради жінок України. 

Nadiia Babynska Virna, експертка ПРООН в Україні, презентуючи дослідження, зазначила, що в Україні найменша кількість парламентарок серед європейських країн – 12%. Серед депутатів в обласних радах ситуація дещо краща – 15% жінок, в міських радах – 18%. 

Цього року Національна рада жінок України відзначає річницю – 100 років із дня її заснування в 1919 р. в Івано-Франківську. 

Більше про захід → bit.ly/2JXGdzS