Новини

Порушення прав людини під час збройного конфлікту на Донбасі представлені на прес-конференції

19 вересня 2018 року у м. Києві Євген Захаров з Харківської правозахисної групи (ХПГ) представив доповідь про порушення прав людини під час конфлікту на Сході України у 2014-2018 роках для подання до Міжнародного кримінального суду.

3 500 вбитих і 7 000 поранених цивільних осіб. 40 000 пошкоджених об'єктів інфраструктури. 130 закритих лікарень. 146 незаконних місцях утримання під вартою. Більше 1600 зареєстрованих жертв вибухів мін.

Такими є реалії збройного конфлікту на Донбасі за 2014-18 роки, представлені Євгеном Захаровим з Харківської правозахисної групи (ХПГ).

"Немає державного реєстру цивільних осіб, постраждалих від конфлікту, і жодної державної системи компенсації за втрату майна, смерть родичів чи травмування. Уряд України повинен прийняти відповідні заходи в цьому напрямку ", закликає Євген Захаров.

Спільно з громадською організацією "Мирний берег", Харківська правозахисна група провела глибинне дослідження щодо порушень прав людини під час конфлікту на Сході України у 2014-2018 роках для подання до розгляду до Міжнародного кримінального суду.

В незалежній доповіді також задокументовано випадки сексуального та гендерно зумовленого насильства як на окупованих територіях, так і на українських територіях, тортури полонених, насильство та інші військові злочини.

Фото надане Харківською правозахисною групою в рамках підготовки доповіді.