Новини

«Молодь повинна бути долучена до процесів вироблення політики як рівноправний партнер», - Анна Острикова

“Молодіжна рада-це один з інструментів участі в молоді, який дозволяє навчитися приймати рішення та брати відповідальність за сталий розвиток своєї громади. Це особливо актуально сьогодні, коли об'єднані громади самостійно формують свої стратегії та порядок денний. Молодь має бути долучена до цих процесів як рівноправний партнер”, - наголосила Анна Острикова, координатор програми «Молодіжний працівник» на Форумі молодіжної столиці України 2018 року.

Перший Всеукраїнський форум «Молодіжна столиця України» став майданчиком, на котрий для молодих людей та представників органів влади з різних регіонів України для обміну досвідом. Захід відбувся 6-7 вересня у Львові за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Львівської міської ради, ПРООН в Україні та інших донорів.

«Молоді люди найчастіше зіштовхується з дискримінацією за ознакою віку, статі, сексуальної орієнтації, інвалідності, етнічного походження та політичних поглядів», - повідомила Любов Галан, проектна менеджерка з Центру Громадянських Свобод, представляючи нещодавні вибрані дані дослідження за підтримки ПРООН «Що молодь знає та думає про права людини» проведеного у 2016 та 2018 роках.

Водночас, 73.3 % опитаної молоді зізналися, що навіть не намагалися захистити свої права при порушенні.

Ознайомитися з даними в інфографіці можна за посиланням: https://bit.ly/2wPcwtg