Новини

Оцінки проведеного моніторингу реалізації Нацстратегії сприяння розвитку громадянського суспільства обговорено на підсумковому заході

Київ, 26 червня 2018 року - 23 представники місцевої влади та регіональних ГО обговорили існуючі проблеми щодо імплементації Стратегії у різних областях України, провели плідний брейнстормінг на тему підвищення ефективності роботи та об'єднання адвокаційних зусиль Координаційних рад під час круглого столу.

"Реформа децентралізації створює нові можливості для зміцнення співробітництва влади та громадянського суспільства. ПРООН в Україні підтримує імплементацію Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства, вважаючи її ефективним інструментом для впровадження реформ, соціально-економічного розвитку регіонів та посилення захисту прав людини та свобод громадянина", - наголосив Маркус Бренд, керівник Програм демократичного врядування ПРООН в Україні.

Імплементація Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки вимагає значних допрацювань, - такими є результати дослідження, проведеного ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за участі 25 регіональних експертів. 

Місцева влада має працювати над удосконаленням механізмів поширення інформації про стратегію на веб-сайтах та більш системно залучати інститути громадянського суспільства до процесу реалізації стратегії. Станом на сьогодні, тільки 19 із 25 регіональних планів дій за 2017 відповідають завданням Стратегії. 

24, 3% фондів для розвитку регіональних програм не пов’язані із завданням Стратегії. Фінансовий компонент регіональних програм в більшості випадків не має чіткого формулювання.