Новини

Oбмін кращими практиками демократизації на ІІ-му Всеукраїнському Форумі громадських організацій у Львові

Лідери громадських організацій з сільських та віддалених регіонів Рівненщини, Львівщини, Закарпаття, Донецької та Дніпропетровської областей обмінялися кращими практиками демократизації на ІІ-му Всеукраїнському Форумі громадських організацій, який відбувся 23-24 березня 2018 року у Львові.

“Мережа хабів ПРООН не лише розвиває громадські організації з різних куточків України, але й постійно працює над розбудовою власного потенціалу. Маю глибоке переконання, що у 2018 році Мережа стане реальним лідером у наданні різноманітних послуг (тренінгів, консультацій, тощо) для місцевих організацій громадянського суспільства по всій Україні.

Вже сьогодні нашими постійними «клієнтами» є понад 250 організацій. Наскрізними елементами у роботі з громадськими організаціями є підхід, заснований на правах людини, розробка і проведення адвокаційних кампаній, налагодження ефективної співпраці з місцевими органами влади і бізнесом”, - поділився Андрій Вишняк Голова координаційної ради Мережi хабів України.

Понад 100 учасників та учасниць Форуму відвідали майстер-класи з фінансової сталості, вирішення конфліктів, розробки комунікаційної стратегії, організаційного розвитку відповідно до підходу ПРООН.

Форум відбувся в рамках Проекту Європейського Союзу «Українська регіональна платформа громадянських ініціатив», який реалізовували хаби «першої хвилі».

У 2017 році 9 хабів надали консультації 1751 неурядовим організаціям з усієї України. У 2018 мережа хабів розширилася до 15 громадських організацій. Волинський Інститут Права, Сучасний Формат, Подільська правова ліга, Інститут аналітики та адвокації, Джерело надії та Агентство економічного розвитку приєдналися до мережі хабів.