Новини

Молодіжні працівники навчилися як протидіяти дискримінації та розбивати стереотипи

Як молодіжні працівники можуть допомогти молоді розрізняти та протидіяти дискримінації? Чому гендерні, расові та  релігійні стереотипи впливають на наше ставлення до інших?  Як молодь може навчитися розбивати стереотипи? 

Цього тижня тренерка Ірина Федорович навчила молодіжних працівників з різних куточків України просувати цінності прав людини та рівності серед молоді, вирізняти стереотипи, що формують наше ставлення до інших, та розповіла як запобігати дискримінації у молодіжному середовищі.

На тренінгу "Толерантність та недискримінація» учасники й учасниці навчилися вирізняти ситуації, коли особисті вчинки керовані стереотипами та упередженнями; освоїли методи і покрокові плани дій щодо запобігання дискримінації;  а також усвідомили, чому важливо поважати різноманіття у своїй громаді.

40% українців та українок особисто стикалися з дискримінацією, а 60% визнають: дискримінація присутня у нашому суспільстві.

37% опитаних вважають, що існує вікова дискримінація. Ще 33% погоджуються з тим, що люди з обмеженими можливостями часто дискриміновані згідно з нещодавнім загальнонаціональним дослідженнями ПРООН «Права людини».

Цей модуль стане складовою  спеціалізованого курсу програми «Молодіжний працівник» з 2018 року.