Новини

Демократія участі для молодих людей

Ми маємо бути країною учасників, а не просто спостерігачів - тоді демократія працюватиме’’, - наголошував американський письменник Луїс Ламур. 20 молодіжних працівників та працівниць з усіх регіонів України взяли участь у триденному тренінгу «Демократія участі», що відбувся цими вихідними у Києві.

«На тренінгу молодіжні працівники та працівниці здобули компетентності, необхідні для підтримки участі молоді у політичному та суспільному  житті. Учасники і учасниці отримали розуміння процесу формування публічної політики і способів долучення молоді до її розробки та реалізації. Також вони попрактикувалися як ініціювати та впровадити успішну адвокаційну кампанію. Сподіваюся, що голоси української молоді будуть почуті, а їхні ідеї втілюватимуться у місцевих громадах», - підкреслив тренер Андрій Донець. 

Молодіжні працівники щ працюють з тому числі підлітками та молоддю, які не набули права голосувати і брати участь у виборах.  Проте, завдяки цьому модулю молодіжні працівники опановуватимуть традиційні та цифрові інструменти залучення молоді віком від 14 років до суспільного і політичного життя.

Тренінг «Демократія участі» стане частиною спеціалізованого курсу програми «Молодіжний працівник» з 2018 року.