Новини

Нові ініціативи сприяння розвитку громадянського суспільства в регіонах

Асоціація сприяння самоорганізації населення розпочала новий проект: «Громадський супровід реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства 2016-2020 роки на регіональному рівні».

5 жовтня в Києві відбулась установча зустріч представників Асоціації та регіональних експертів проекту. Учасники ознайомились з основними етапами реалізації проекту, завданнями та компонентами методології проведення проекту, яка передбачає: аналіз діяльності регіональних дорадчих органів з питань сприяння розвитку громадянського суспільства (регіональних координаційних рад); аналіз процесу розробки, ухвалення та виконання Програм сприяння розвитку громадянського суспільства та Плану заходів Програм; аналіз організаційно-правового забезпечення реалізації Національної стратегії на регіональному рівні.

Учасники зустрічі також обговорили питання підготовки та проведення експертного опитування в регіонах, узгодили посібник для опитування.

Окрім цього, було обговорено питання консультаційної, навчальної, інформаційної діяльності експертів в рамках реалізації проекту.  Асоціація реалізовує проект разом з коаліцією регіональних експертів з 24 регіонів та міста Київ.

Зустріч регіональних експертів провела ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», в рамках проекту «Громадський супровід реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства 2016-2020 роки на регіональному рівні», який реалізовується за підтримки ПРООН в Україні.