Новини

Громадянське суспільство задля розвитку демократії – конкурс проектних пропозицій

Ви є представником організації громадянського суспільства України? Маєте ідею проекту, який може сприяти покращенню діалогу між організаціями громадянського суспільства та органами влади? Гадаєте, можете реалізувати такий проект протягом року та за умов отримання гранту від ПРООН в обсязі не більше ніж 30 000 дол. США?

Ми шукаємо проекти, які:

  • Пропонують більш ефективні шляхи використання вже існуючих методів діалогу між організаціями громадянського суспільства та органами влади (наприклад, спрямовані на підвищення участі громадян у процесі прийняття рішень на місцевому рівні та у процесі формування та використання коштів місцевих бюджетів; підтримку місцевих ініціатив, механізмів місцевої демократії, публічного контролю та підзвітності органів влади; розробку інноваційних інструментів стимулювання участі громадян; просування порядку денного реформ на регіональному рівні; залучення організацій громадянського суспільства у впровадження Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на обласному рівні, та інші);
  • Використовують існуючі законодавчо-регуляторні рамки для створення нових майданчиків для діалогу, демонструючи при цьому сталість таких майданчиків;
  • Пропонують реалістичні і продумані заходи в сфері адвокації і лобіювання для внесення змін в існуючі законодавчо-регуляторні рамки з метою поліпшення діалогу між організаціями громадянського суспільства та органами влади.

Протягом останніх років в Україні сталися події, які кардинально змінили політичну та безпекову ситуацію, серйозно вплинули на соціально-економічний розвиток держави і поставили перед урядом України чимало нових викликів. Водночас ці зміни стали стимулом для проведення ряду необхідних реформ у сфері демократичного врядування та повноцінного забезпечення дотримання прав людини в країні. Згідно з останніми дослідженнями GfK і Київського міжнародного інституту соціології, 44% українців не бачать значного прогресу в реалізації реформ, і лише 8% громадян вважають, що вони самі здатні вплинути на ситуацію в країні.

У цьому контексті, активне громадянське суспільство має великий потенціал для просування довгоочікуваних реформ. Організації громадянського суспільства повинні відігравати центральну роль у стимулюванні змін, впливі на законодавство, відновленні діалогу та встановленні довіри до влади, а також у сприянні зміцненню національної єдності.

У рамках нового п’ятирічного проекту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», ПРООН за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії щороку підтримуватиме проекти та ініціативи організацій громадянського суспільства за результатами запрошень до подання проектних пропозицій. Більше дізнатись про проект та його пріоритети можна з його буклету.

Із детальним запрошенням до подання проектних пропозицій  можна ознайомитись тут.

З додатковими питаннями, просимо звертатись до п. Олени Урсу електронною поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або +38-044-253-59-65.