Новини

Підготовка тренерів для розповсюдження знань про запобігання корупції

НАЗК і ПРООН запустили тренінг для тренерів з метою підготовки штатних лідерів у центральних і місцевих органах влади для передачі знань про запобігання корупції державним службовцям.


33103399366 9c4ca6a848 zКиїв, 15 березня 2017 р. – Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) і ПРООН провели 3-денний тренінговий курс для більш ніж 170 державних уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції, які забезпечать подальше навчання і нарощування потенціалу державних службовців.

Серед учасників були представники Адміністрації Президента України, Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Апарату Ради національної безпеки і оборони України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, Державної судової адміністрації України та обласних державних адміністрацій.

32988489302 ffd3f02425 zЦей інтерактивний, практичний курс озброїв майбутніх тренерів знаннями, навичками та інструментами для проведення навчання серед працівників своїх відомств з метою ефективного запобігання корупції та зведення її виникнення до мінімуму. НАЗК і ПРООН вже розробили навчальний посібник і програму курсу, які були представлені уповноваженим антикорупційним державним підрозділам у грудні минулого року.

Під час 3-денного інтенсивного навчання учасники ознайомилися з юридичними аспектами е-декларування, питаннями щодо відповідальності та порядку перевірки декларацій, а також отримали можливість покращити навички фасилітації для проведення цікавих тренінгів.

Також під час навчання учасники обговорили «опорний конспект» тренера по роботі з деклараціями і використання онлайн чернетки у подальших тренінгах, а також опрацювали типові запитання щодо заповнення декларацій.

Цей антикорупційний навчальний курс стане основою для практичної роботи уповноважених підрозділів з питань запобігання та виявлення корупції та поширення знань через каскадні тренінги в міністерствах і обласних відомствах уряду.