Новини

Громади 10 міст ознайомилися з системою е-декларування в рамках кампанії «Онлайн проти корупції»

Протягом місяця, з 22 липня по 19 серпня 2016 року, експерти ПРООН разом з представниками новоствореного Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) провели тур 10 обласними центрами, щоб представити систему електронного декларування майна для держслужбовців.

 
Online vs  Corruption in Zaporizhzhia 3З системою е-декларування безпосередньо познайомилися громади таких обласних центрів, як: Чернігів, Вінниця, Хмельницький, Суми, Краматорськ, Тернопіль, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Рівне.
 
Іван Пресняков, керівник проекту ПРООН «Прозорість та доброчесність публічного сектору», підкреслив: «У кожному з міст ми презентували систему та нове законодавство для трьох цільових груп – посадовців, громадських активістів і журналістів».
 
Спочатку в ОДА проводилась прес-конференція, а потім презентація для посадовців – суддів, прокурорів, держслужбовців, яких зазвичай було понад сто чоловік. Проводили ці прес-конференції та презентації представники обладміністрації, НАЗК та ПРООН. Посадовці, які були присутні на зустрічі, мали можливість поставити свої питання. Паралельно в ОДА ми проводили виставку антикорупційних плакатів.
 
У кожному з міст відбувалась зустріч з активістами, яку проводив представник провідної організації з протидії корупції Transparency International Україна. Також представники ПРООН та НАЗК проводили по кілька інтерв'ю на місцевих телеканалах.
 
Online vs  Corruption1«Увага ЗМІ до нашої теми добре демонструє зацікавленість суспільства в темі електронного декларування. Ми підрахували, що в цих 10 містах, за підсумками наших візитів в телеефірах, з'явилося 19 програм з інтерв'ю з нашими експертами, 35 сюжетів в теленовинах та багато матеріалів в інших видах ЗМІ», - сказав Іван.
 
Також у кожному місті учасникам заходів роздавалися спеціально створені друковані матеріали - брошура про те, як правильно заповнювати декларацію "10 кроків декларанта" та лифлет для журналістів "Про нові електронні декларації просто", які були створені в рамках проекту ПРООН "Прозорість то доброчесність публічного сектору".
 
У рамках інформаційно-освітньої кампанії планується провести презентацію системи в інших 13 обласних центрах України.