Новини

Організований ПРООН вебінар розкриває особливості застосування теорії змін для громадських організацій

Київ, 20-21 липня 2016 р. - ПРООН в Україні організувала вебінари для організацій громадянського суспільства з Білорусі, Молдови та України, щоб допомогти їм зрозуміти і застосувати теорію змін у проектуванні найближчих і більш довгострокових програмних заходів.

 
computer-768696 960 720Теорія змін є методом для зіставлення і дослідження, яким чином діяльність сприяє змінам для окремих осіб і громад. Теорія змін може застосовуватися на етапах стратегічного планування, маркетингу та використовуватися як основа для оцінки програм розвитку. У разі регіональної програми, вона також спрямована на підтримку зусиль партнерських ОГС з гендерного мейнстримінгу, допомагаючи їм забезпечити, щоб гендерні аспекти та увага до гендерної рівності були центральними в усіх видах діяльності.
 
Вступні вебінари (один англійською мовою і другий російською мовою) служили підготовчим етапом для майбутнього семінару з теорії змін, який пройде в Кишиневі (Молдова) у вересні цього року. В ході вебінару консультанти з inFocus (Великобританія) пояснили поняття теорії змін для учасників за допомогою техніки «дерево проблем» як одного з методів мапування і представлення соціальних проблем, обговорили порядок денний майбутнього семінару і короткий робочий лист щодо визначенню соціальних проблем, який учасникам було запропоновано завершити до початку семінару.
 
Вебінар проводився в рамках регіональної програми "Демократизація, права людини та розвиток громадянського суспільства в Україні, Молдові та Білорусі», яка фінансується Міністерством закордонних справ Данії.