Новини

ПРООН представила свої ініціативи на інформаційному ярмарку у Верховній Раді України

Київ, 18 травня 2016 р. - Міжнародні організації та представники громадянського суспільства зібралися у будівлі Верховної Ради України протягом 2-денного «Інформаційного ярмарку-2016», на якому вони представили свої ініціативи щодо співпраці з Парламентом.

 
13244043 255210184833275 65478597932146828 oОсновна мета цього щорічного заходу – підвищити обізнаність народних депутатів та співробітників апарату Парламенту щодо можливостей технічної допомоги, які пропонує міжнародна громадськість та організації громадянського суспільства.
 
Протягом двох днів відвідувачі мали змогу подивитися на 40 презентацій і стендів, і вони виявилися дуже популярними. Ініціативи ПРООН стали одними з тих, які суттєво підвищили зацікавленість в Інформаційному ярмарку.
 
26613719193 2d434a6fc7 o«Наш стенд був дуже відвідуваним протягом обидвох днів. До нас підходили народні депутати, їхні помічники, співробітники апарату, громадські активісти та представники ЗМІ», – повідомила команда ПРООН.
 
Кластер ПРООН з демократичного врядування представив свої досягнення у таких сферах:
• демократизація, права людини і розвиток громадянського суспільства;
• прозорість та доброчесність публічного сектору;
• зміцнення спроможності Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини;
• ініціатива «Відкритий парламент».
 
26612271534 204faaa20b oПід час церемонії відкриття Перша заступниця Голови Верховної Ради Ірина Геращенко та Голова Комітету у міжнародних справах Ганна Гопко привітали учасників Інформаційного ярмарку.
 
Ірина Геращенко підкреслила, наскільки важливо проводити такі заходи, на яких збираються численні представники громадянського суспільства та міжнародних організацій.
 
«Їхній професійний досвід є цінним внеском у роботу комітетів Парламенту та народних депутатів», – зазначила вона.
 
26613656203 1e3b8fb4f1 oГанна Гопко заявила: «Важливо, щоб Парламент виконував свої ключові функції: ухвалення законодавства, забезпечення представництва та здійснення нагляду. Проведення Інформаційного ярмарку дозволяє народним депутатам дізнатися про відповідні практики та рекомендації експертів і аналітичних центрів».
 
Представники Парламенту запевнили учасників, що вони повністю підтримують принцип забезпечення прозорості роботи Верховної Ради.
 
Результати роботи громадянського суспільства та міжнародних організацій, представлені на Інформаційному ярмарку, свідчать про ефективність співпраці з Парламентом, спрямованої на підвищення його ефективності, прозорості та відповідальності.