Новини

Систему електронного декларування майна презентували в ГПУ

Київ, 12 липня 2016 року - Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак та її заступник Руслан Радецький провели презентацію системи електронного декларування майна для працівників Генеральної прокуратури України. 


8567589hgkgkПредставлення відбулось за участі Генерального прокурора України Юрія Луценка, заступниці директора Програми розвитку ООН в Україні Блерти Чели та керівника проекту ПРООН «Прозорість і доброчесність публічного сектору» Івана Преснякова.
 
Працівники Генеральної прокуратури мали можливість поставити конкретні питання щодо різних аспектів та нюансів роботи онлайн системи.

Блерта Чела, заступниця директора Програми розвитку ООН в Україні, відзначила:

«Корупція впливає на всі аспекти життя – на можливість відкриття людьми власного бізнесу, на доступність шкіл та дитячих садків, медичних послуг. Як ми можемо змінити цю ситуацію? Міжнародний досвід показує, що змінити ситуацію з корупцією можуть інституційні зміни в системі управління. В мене вселяє надію те, що антикорупційні органи в Україні посилились. До Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури приєдналося Національне агентство з питань запобігання корупції. Сподіваюсь, їх спільна робота перетворить виклики на можливості. Система електронного декларування має значний потенціал для попередження корупції і ПРООН вважає за честь працювати над запровадженням цієї системи в Україні».

Під час презентації Наталія Корчак зазначила, що Україна стала на шлях змін, а тому не треба боятись нової системи електронного декларування, адже це є інструментом для розбудови успішної європейської країни, яку не соромно буде залишати своїм дітям.

5477456846gfjgjhgfjГенеральний прокурор України Юрій Луценко сказав таке:

«Відомий фантаст Артур Кларк писав, що кожна революційна ідея має 3 етапи. Перший – «це абсолютно не можливо», другий – «можливо, але не на часі», третій – «я давно казав, що це треба робити».

Впровадження електронного декларування держслужбовців – революційна подія. Вона ставить функціонування української держави на прозору основу та може повернути довіру українців до державної влади.

Пам'ятаю, як складно закон проходив у парламенті, бо кожен депутат приміряв його на себе. Сьогодні я вітаю Голову Національного агентства з питань запобігання корупції пані Наталію Корчак з початком роботи та запевняю, що Генеральна прокуратура із задоволенням буде підхоплювати виявлені НАЗК порушення закону. Вже у жовтні, коли закінчиться термін подачі декларацій високопосадовців ми побачимо перші результати роботи агентства. Дуже хотів би, щоб уже цього року ми мали кілька успішних історій, перших справ, які засвідчать рівність усіх перед законом».