Новини

Стартували дві навчальні програми з протидії корупції для молодих активістів

Львів, 17 березня 2016 – У партнерстві з проектом ПРООН «Прозорість та доброчесність публічного сектору в Україні» та Transparency International Україна Львівська бізнес-школа Українського Католицького Університету запустила Антикорупційну школу для молодих активістів з усіх куточків України.


Із понад 300 аплікантів організатори обрали 25 учасників – представників бізнесу, громадянського суспільства, держслужби та журналістики зі Львова, Києва, Одеси, Луцька, Харкова, Дніпропетровська, Маріуполя та Сєвєродонецька.

За задумом організаторів, формат школи має бути максимально зручним, результативним та сфокусованим на практичних навиках учасників. Відтак навчання проходитиме протягом двох інтенсивних чотириденних модулів.

Експертка з інституційного розвитку ПРООН Софія Ковач, яка була запрошена в якості спікера, зазначає: «Перший модуль школи пройшов успішно. Основними темами були інституційна побудова антикорупційних органів в Україні, інструменти запобігання корупції, нова система декларування майна чиновників, яку активно розробляє ПРООН, протидія корупції в сфері медицини та державних закупівель. Учасники були добре підготовленими і активними. Ми сподіваємось, що Антикорупційна школа стане для багатьох з них початком активної антикорупційної діяльності в регіонах».

Активісти з Києва можуть також навчитись запобігати корупції в рамках ініціативи «Відкритий університету реформ». Це спільний проект ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» (РПР) та Інституту медіа права, який спрямований на підготовку молодих громадських активістів. Ця ініціатива відбувається вже втретє і запобігання корупції є одним із її основних напрямів навчання, що цього року відбуватиметься в партнерстві із ПРООН.

«Сьогодні Україна знаходиться на вирішальному етапі: зміни або відбудуться, або ж їх не буде і все скотиться до ще гіршого стану, ніж до Революції гідності. Від кожного з нас залежить, куди буде рухатися країна», – сказав Тарас Шевченко, співголова Ради РПР. Він також повідомив, що Реанімаційний Пакет Реформ – це 48 потужних громадських організацій, 300 експертів, які взяли на себе відповідальність за те, що відбувається в Україні. Вже цієї суботи 45 молодих активістів розпочнуть навчання за антикорупційним компонентом.

Ініціатива була підтримана в рамках проекту ПРООН «Прозорість і доброчесність публічного сектору», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії.