Новини

Грантовий конкурс «Участь організацій громадянського суспільства у впровадженні нового законодавства, спрямованого на запобігання корупції»

Запрошуємо громадські організації взяти участь у грантовому конкурсі «Участь організацій громадянського суспільства у впровадженні нового законодавства, спрямованого на запобігання корупції».

 
Антикорупційна реформа в Україні розпочалась у 2014 році, коли було прийнято пакет антикорупційного законодавства, до якого увійшов, зокрема, і Закон України «Про запобігання корупції». Саме цим законом було передбачено створення Національного агентства з питань запобігання корупції – центрального органу виконавчої влади, уповноваженого на забезпечення ведення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, перевірку декларацій та моніторинг стилю життя цих осіб, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, та інші повноваження у сфері превенції.
 
У 2015 році закон набрав чинності, уряд України розпочав створення НАЗК. Залучення організацій громадянського суспільства до усіх етапів становлення і робити НАЗК є вирішальним для успішного функціонування цього органу. Активність громадських організацій на усіх рівнях сприятиме доукомплектуванню керівного складу НАЗК, повноцінному запуску цього органу, впровадженню електронної системи декларування та розробці регуляторної бази з конфлікту інтересів, декларування активів та оцінки корупційних ризиків.
 
Основні цілі цього грантового конкурсу:
 
Більш активна громадська участь і ефективна адвокація створення і успішного функціонування НАЗК;

Підвищення прозорості і підзвітності НАЗК і підвищення професійних навиків його персоналу ( на національному і регіональному рівнях) через співпрацю з антикорупційною громадськістю;

Посилення моніторингових спроможностей громадських організацій для проведення громадського моніторингу впровадження антикорупційної реформи на регіональному рівні.

Грантовий конкурс буде впроваджуватися в рамках двох лотів, перший лот зосереджується на підтримці проектів, що діють на центральному рівні, другий – підтримка проектів на регіональному рівні.
 
Заявки на конкурс приймаються з 25 січня 2016 р. Кінцевий термін подачі заявок буде оголошений Проектом додатково, адже передбачається, що конкурс проводиться до моменту набору достатньої кількості і якості проектів для підтримки.
 
За подальшою інформацією прошу звертатись за тел. +380 (44) 253 5982 або за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .
.
 
Більш детальні умови конкурсу і форми заявки можна переглянути у додатку.
 
Word