Новини

Розпочинається обговорення щодо реалізації у 2016-2018 роках Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд"

Київ, 4 січня 2016 – Уряд України розпочав підготовку проекту наступного національного плану дій для безперервної імплементації Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд" у країні. Передбачається, що реалізація плану триватиме з липня 2016 року по червень 2018 року.

 
20150605-sliderПриєднавшись до Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд" (ПВУ) в 2011 році та схваливши Декларацію відкритого уряду, Україна прагне до підвищення прозорості інформації і даних для включення громадян у процеси прийняття рішень, реалізації найвищих стандартів професійної і чесної поведінки державних службовців і розширення доступу громадськості до інформації та комунікаційних технологій. У рамках періодичних зобов'язань перед міжнародним співтовариством і своїми власними громадянами, кожні два роки Уряд України розробляє новий план дій для впровадження основних пріоритетів ПВУ.
 
Сьогодні розпочинається перший етап громадського обговорення щодо реалізації Ініціативи у 2016-2018 роках для збору думок різних зацікавлених сторін щодо можливих напрямів нового плану дій ПВУ.
 
У рамках першого етапу обговорення відбудуться відкриті засідання робочих груп Координаційної ради з питань реалізації в Україні міжнародної Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд", заходи міністерств, Держкомтелерадіо та Держагентства з питань електронного урядування. Також планується проведення заходів з обговорення в регіонах України. Анонси таких заходів будуть розміщуватися на урядовому веб-сайті "Громадянське суспільство і влада".
 
Крім того пропозиції можна подати до 15 лютого 2016 року до відділу комунікацій з громадськістю Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (Пахно Анна Ігорівна, тел.: (044) 256-63-38). Пропозиції пропонується подавати за формою.
 
На основі усіх пропозицій, що надійдуть під час обговорення, спеціально створена робоча група з представників інститутів громадянського суспільства, органів виконавчої влади, експертів сформує проект плану дій. Другий етап громадського обговорення відбудеться у другому кварталі 2016 року.
 
Остаточний план дій буде затверджений на початку літа. Він буде відображати зобов'язання України на 2016-2018 рр. у наступних областях:
• сприяння діяльності інститутів громадянського суспільства, їх участі у формуванні та реалізації державної політики;
• забезпечення доступу до публічної інформації;
• запобігання і протидія корупції;
• підвищення якості надання адміністративних та соціальних послуг;
• впровадження технологій електронного урядування та розвиток електронної демократії.
 
Ініціатива підтримується програмою "Демократизація, прав людини та розвиток громадянського суспільства", що реалізується ПРООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії.